Kontaktpunktet samarbeider med Norwegian Fashion Hub om sidepanelet på Forumet

OECDs veileder for ansvarlig leverandørkjeder i tekstil- og skosektoren ble lansert på rundebordet i Paris i februar 2017, og Kontaktpunktet har fulgt sektoren tett siden dette og har tidligere også hatt workshop i Oslo om ansvarlig forretningsskikk for aktører i bransjen.

Det blir spennende å delta på Forumet i Paris for å dele erfaringer, utvide internasjonalt nettverk og legge til rette for at OECD sitt arbeid er relevant for små og mellomstore aktører i bransjen sier Elin Kathrine Saunes, prosjektleder i Norwegian Fashion Hub.

Hva må på plass for å kunne måle effekten av dine aktsomhetsvurderinger? Hvordan synliggjøre at nettopp din virksomhet bidrar til en ansvarlig leverandørkjede i tekstil- og skosektoren?
Er kjønnsperspektivet sikret, i så fall hvordan? Hvordan håndtere skadelige kjemikalier på en ansvarlig måte i leverandørkjeden? Dette er sentrale spørsmål 12-14. februar 2019, når OECD inviterer til både dypdykk, seminarer og workshops om aktsomhetsvurderinger i tekstil- og skosektoren. Konkrete dilemmaer står på agendaen og sesjoner hvor både eksperter og bransjen vil få frem uutforsket tematikk innenfor sektoren.

Forumet har fokus på hvordan aktørene kan bidra til mer åpenhet i bransjen og fortsetter med en rekke spennende dypdykk knyttet til både ansvarlig innkjøpspraksis, hvor Initiativ for Etisk Handel ved Reidun Blehr Lånkan sitter i panelet, aktsomhetsvurderinger og investering i fremvoksende markeder.
OECD-forumet er en unik plattform for å drøfte utfordringer i tekstilbransjen, med erfarne representanter fra næringsliv, sivilt samfunn, arbeidstakerorganisasjoner og myndigheter. Se hele programmet her. Vi oppfordrer til deltakelse på dette nyttige og lærerike forumet. Send gjerne en e-post til Kontaktpunktet her.  For registrering kan du gå inn her.